ПРЕДСТАВЉЕНИ КАТАЛОГ И ПОРТАЛ ГРАДИШКИХ ПРИВРЕДНИКА

Post Date: 16/09/2016

ПРЕДСТАВЉЕНИ КАТАЛОГ И ПОРТАЛ ГРАДИШКИХ ПРИВРЕДНИКА

16sep2016_portal
Општина Градишка је у јуну и јулу мјесецу ове године спровела Пројекат презентације привредника са подручја општине Градишка у оквиру кога је израђен Kаталог привредника и интернет презентација путем веб странице www.privredagradiska.com.
Радна верзија Каталога и портала градишких привредника презентована је данас на сједници Привредног савјета општине Градишка одржаној у Општини Градишка.
Том приликом, начелник општине Градишка Зоран Латиновић, истакао је да је основни циљ овог пројекта био презентовање Градишке као општине са повољним пословним окружењем за обављање привредних дјелатности, како за домаће тако и за иностране привреднике. „Помоћу Каталога и портала привредника, Градишка отвара нову етапу комуникације са ближим и даљим окружењем и само проактивним приступом може се освајати тржиште на коме је превазиђен пасиван однос и чекање купаца“, рекао је Латиновић. Он је истакао да је Каталог привредника, у коме су представљене 52 фирме, креиран у вишејезичној варијанти како би се привредници из Градишке приближили иностраним клијентима и тиме утицали на повећање извоза, као основног покретача сваке привреде. Латиновић се осврнуо и на веб портал градишких привредника који је, како каже, један модеран приказ градишких привредника, са могућношћу константног допуњавања новим привредним субјектима. Веб портал креиран је у формату прилагођеном свим уређајима путем којих се приступа интернету (таблетима, паметним телефонима, различитим верзијама монитора). Он је изразио наду да ће Општина Градишка, након успјешне имплементације овог пројекта, у наредном периоду бити у прилици да путем Развојног програма Уједињених нација помогне секторе дрвопрерађивачке и металске индустрије. Он је оцијенио да је у посљедње четири године значајно унапређен пословни амбијент у Градишци и да је општина препозната као мјесто са добрим пословним окружењем.
Шеф Одсјека за развојне пројекте у Општини Градишка Бранкица Бркић, истакла је да је Пројекат имплементиран од стране Општине Градишка и USAID/Sida Пројекта унапређења локалног развоја (GOLD), који је уједно његов већински финансијер, те да је п
оследњи каталог привредника општине Градишка штампан 1998. године.
Представник пржионице кафе „Минеа“ Градишка Милана Ђилас, истакла је да за ово предузеће каталог и портал представљују добар начин представљања асортимана и квалитета производа.