УСКОРО ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ЗАМЈЕНИ ЦИЈЕВИ ГЛАВНОГ ВРЕЛОВОДА

Post Date: 27/09/2016

УСКОРО ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ЗАМЈЕНИ ЦИЈЕВИ ГЛАВНОГ ВРЕЛОВОДА

27sept2016_toplovod_noseca
Начелник општине Градишка Зоран Латиновић обишао је данас радове на реконструкцији главног вреловода гдје је поручио грађанима да ће у наредној гријној сезони имати квалитетно цјелодневно гријање уз прихватљиве цијене.
Латиновић је истакао да се Топлана потрудила да изврши потребан ремонт на постројењима и мрежи, наводећи да ће ускоро бити завршени радови на замјени цијеви главног вреловода код аутобуске станице које су биле старе више од четрдесет година и гдје се су се константно стварали губици на мрежи. Латиновић је нагласио да постоји потреба да се и у наредним годинама путем пројеката енергетске ефикасности и замјеном цијеви вреловодне мреже ради на побољшању квалитета гријања и да тај процес треба да се одвија у сарадњу са IEE Топланом и међународним фондовима. Латиновић је констатовао да је IEE Топлана у протеклим сезонама пружала квалитетену услугу гријања корисницима, који су сада задовољни за разлику од периода када су станови били полухладни и стварани губици до 2 милиона KM који су плаћани из буџета Општине. „Општина више не мора да покрива губитке топлане него и остварује приходе од 150 до 200 хиљада КМ, а пројекат топлане на био-масу у Градишци се прочуо у земљама окружења и постоји велики интерес посебно на подручју Србије за примјеном технологија које су сада у функцији у градишкој топлани“, навео је Латиновић.
Руководилац пословне јединице IEE Топлана Градишка Бранко Усорац, навео је да ће до краја седмице бити завршени радови на замјени цијеви главног вреловода од „Метала“ до „Аутобуске станице“ дужине око 130 метара. Усорац је истакао да се приводе крају и припремни радови на котловници, да почетком следеће седмице планирају пуњење система вреловода а крајем седмице и почетак сезоне гријања. Он је рекао да је топлана обезбиједила и довољно енергената – биомасе за период до јануара мјесеца и да ће до тада бити набављена додатна количина биомасе која је потребна за сезону.
27sept2016_toplovod_2