НЕДЕЉА ДЈЕТЕТА-ПРИЈЕМ МАЛИШАНА КОД НАЧЕЛНИКА

Post Date: 07/10/2016

НЕДЕЉА ДЈЕТЕТА-ПРИЈЕМ МАЛИШАНА КОД НАЧЕЛНИКА

7sept2016_nd_noseca
Поводом обиљежавања „Недеље дјетета“ начелник општине Градишка Зоран Латиновић организовао је данас пријем за малишане из Јавне установе за предшколско васпитање и образовање дјеце „Лепа Радић“ Градишка.
Том приликом, начелник општине је истакао да му је изузетно задовољство што је био у прилици да прими градишке малишане који су, како каже, најважнији суграђани наше општине.

Дјеца су за сваку породицу, општину и државу највеће богатство. Свака посјета вртићу или школи ствара једну позитивну енергију и оптимизам, али и обавезу да се унапређују услови боравка дјеце у овим установама“, рекао је Латиновић.
Латиновић је оцијенио да предшколска установа „Лепа Радић“ у потпуности одговара потребама и захтјевима родитеља и дјеце и додао да је Општина у овом мандату изрегулисала обавезе за изградњу вртића у Новој Тополи у износу већем од 250 хиљада КМ, да су редовно финансирани материјални трошкови и плате запослених у овој установи, те да су у континуитету унапређивани услови боравка дјеце у вртићу. Он је подсјетио да је истовремено посредством Центра за социјални рад вођена брига и о дјеци са посебним потребама и дјеци из социјално угрожених породица.
7sept2016_nd_2

Задатак цијелог друштва треба да буде унапређење статуса породице и дјеце. Морамо се потрудити да будућност младих генерација буде што љепша и извјеснија, да млади након завршетка школовања могу да се запосле и створе своју породицу“, рекао је начелник општине.
В.д. директора предшколске установе „Лепа Радић“ Миле Шеатовић, навео је да посјетом начелнику општине данас завршавају са активностима у „Недељи дјетета“ која се ове године обиљежава под мотом „
Породица на првом мјесту“.
Шеатовић је
рекао да су у току „Недеље дјетета“ угостили дјецу  вртића из Челинца а да су малишани предшколске установе „Лепа Радић“ посјетили вртић у Козарској Дубици.

У понедељак је организован дан отворених врата у вртићу гдје су гости били родитељи дјеце, а организована је и кестенијада“, навео је Шеатовић.
Он је додао да су организоване посјете дјеце Црвеном крсту и Народној библиотеци у Градишци.
Шатовић је навео да у два вртића у граду и вртићу у Новој Тополи борави укупно 311 дјеце и да је прије мјесец дана отворена нова соба у вртићу на Сењаку, гдје је капацитет проширен за 25 мјеста.

Ипак на чекању је остало још око 30 дјеца јасличког узраста, у ком узрасту групе не могу бити веће од 12 дјеце. За сада нема простора за пријем ове дјеце и у наредном периоду потребо је изградити нови вртић  или надоградити и проширити капацитете постојећа два вртића у граду“, рекао је Шеатовић.
7sept2016_nd_3
7sept2016_nd_4
7sept2016_nd_5