„ЗДРАВОМЕД 2016“

Post Date: 13/10/2016

„ЗДРАВОМЕД 2016“

13okt2016_zm_naslovna
Продајном изложбом пчелињих производа уприличеном у центру града данас је отворена традиционална, дванаеста по реду, привредно-туристичка манифестација „Здравомед 2016“.
Замјеник начелника општине Градишка Никола Солдатић, истакао је да је Општина Градишка још прије дванаест година препознала значај и ради на промоцији пчеларства, те да је ове године, по први пут, у привредну манифестацију „Сајам воћа и поврћа“ уврштена компонента и додјељене награде и признања произвођачима меда и пчелињих производа.
13okt2016_zm_2

На подручју наше општине дјелују два удружења пчелара, а то су Удружење пчелара „Аморфа“ и Удружење „Пчеле-биље“ која окупљају преко стотину произвођача меда и пчелињих производа“, навео је Солдатић.
Замјеник начелника је рекао да се на подручју општине на годишњем нивоу произведе око 50 тона меда што представља око 5% производње меда на нивоу Републике Српске.
У том контексту, Солдатић је истакао да Општина Градишка треба и даље да настави на брендирању ове производње, посебно када се уобзири чињеница да је мед један од ријетких производа који се може извозити у Европску унију.
На овогодишњем „Здравомеду“ поред градишких пчелара, учешће су узели пчелари из Бања Луке, Бијељине, Бихаћа, Приједора и других градова и општина.
Већ традиционално „Здравомед“ су посјетили малишани Предшколске установе „Лепа Радић“ и градишки основци.

Здравомед 2016“ обиљежаваће се и наредна два дана, гдје ће грађани у периоду од 10.00 до 18.00 часова, моћи посјетити ову богату изложбу меда, пчелињих производа и љековитог биља.
13okt2016_zm_3