СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОЖАРА У ДОМУ КУЛТУРЕ

Post Date: 16/11/2016

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОЖАРА У ДОМУ КУЛТУРЕ

16nov2016_par_noseca
У Градишци је данас служен парастос и положени вијенци за Гордану Ждеро, Биљану Плотан Шешум и Дијану Ећимовић, које су изгубиле живот прије једанаест година када је до темеља изгорио тадашњи Дом културе „Вељко Чубриловић”.
Вијенце и цвијеће испред спомен-плоче код Културног центра, осим родбине и пријатеља, положио је начелник општине Градишка Зоран Аџић и директор Културног центра Градишка Жељко Благојевић.

16nov2016_par_2
Начелник oпштине Градишка Зоран Аџић, рекао је да данашње обиљежавање годишњице страшне трагедије у којој су три наше суграђанке изгубиле живот треба свима бити опомена да морамо да будемо обазриви и да водимо рачуна о свим јавним објектима због сигурности људи који раде у њима или пролазе поред њих. „Данашњи дан је једна велика опомена да морамо да будемо ревносни и одговорни да данас или сутра неби дошли у сличну позицију“, рекао је Аџић.
У пожару 16. новембра 2005. године уништено је велико културно благо општине, цјелокупан књижни фонд библиотеке, неколико атељеа и вриједни умјетнички експонати.
16nov2016_par_3