„АЛКОХОЛ+ВОЛАН=УБИТАЧНА КОМБИНАЦИЈА“ И „СРЕЋНА НОВА БЕЗ ЖРТАВА“

Post Date: 21/12/2016

„АЛКОХОЛ+ВОЛАН=УБИТАЧНА КОМБИНАЦИЈА“ И „СРЕЋНА НОВА БЕЗ ЖРТАВА“

21dec2016_alk_noseca
Савјет за безбједност саобраћаја општине Градишка у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске данас је у Видовданској улици промовисао кампању под називом „АЛКОХОЛ+ВОЛАН=УБИТАЧНА КОМБИНАЦИЈА“ и „СРЕЋНА НОВА БЕЗ ЖРТАВА“.
Кампања је обухватила дијељење промотивног материјала, перформанс са пијаним наочалама, разговор са пролазницима и друге активности за унапређење безбједности саобраћаја.
Члан Савјета за безбједност саобраћаја општине Градишка Жељко Билбија, рекао је да је циљ кампање указивање на штетне посљедице у саобраћају, нагласивши да у празнично вријеме возачи углавном под дејством алкохола сједају за волан, што доводи до нежељених посљедица које најчешће заврше смртним исходом у саобраћају. Он је рекао да су управо из тога разлога грађанима данас презентоване пијане наочале које симулирају вожњу под различитим количинама алкохола у крви. Билбија ја додао да пијане наочале утичу на вид, док алкохол у вожњи утиче и на вид и на психу моторне способности.
Секретар Ауто-мото друштва Градишка Дејан Шљивић, рекао је да се из саобраћаја свакодневно издвоји преко 40 возача који су под дејством алкохола и да је кампања покренута како би се смањио тај број и повећала безбједност.
Кампања је почела 16. децембра ове и трајаће до 31. јануара 2017. године.
21dec2016_alk_2