НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОДРЖАО ПРВИ САСТАНАК СА ПРИВРЕДНИЦИМА

Post Date: 26/12/2016

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ОДРЖАО ПРВИ САСТАНАК СА ПРИВРЕДНИЦИМА

26dec2016_priv_naslovna
Начелник општине Градишка Зоран Аџић одржао је данас у просторијама Културног центра Градишка први састанак са привредницима са подручја наше локалне заједнице.
Први човјек општине, рекао је да је овдје ријеч о првом иницијалном састанку чији је циљ био успостављање контакта, односно двосмјерне комуникације и што ближе сарадње са привредницима са подручја општине Градишка. Он је истакао да локална управа мора да буде на услузи привредницима који су основа и костур развоја читавог простора општине Градишка.

Желимо да привредницима будемо на услузи, да им помогнемо у реализацији њихових програма и планова развоја, да стварамо предуслове за привредни развој, те да уведемо одређене олакшице“, рекао је Аџић.
Аџић је истакао да је заједнички је циљ и локалне управе и свих привредних субјеката са простора општине Градишка повећање броја запослених, економски развој, раст друштвеног бруто производа, односно раст животног стандарда.
Он је рекао да се обостраном искреном сарадњом локалне управе и привредника може учинити пуно тога јер сама позиција општине Градишка, као првог сусједа Европске уније и улаза у Републику Српску, ствара доста простора за привредни развој. Аџић је додао да би управо привредни развој био од користи локалној заједници, јер би пораст буџетских средстава по овој основи, отворио простор за нове инвестиције и инфраструктурни развој читавог простора општине Градишка.
Овом приликом начелник општине најавио је и низ састанака са привредним субјектима из различитих привредних грана како би се, како каже, са разних аспеката сагледало које су то мјере и радње које би локална управа требала да уради да би олакшала привређивање привредних субјеката општине Градишка.
Велики број привредника одазвао се данашњем позиву и изразио заинтересованост за успостављање једне чвршће и квалитетније сарадње са локалном управом. Одређени број привредника изнио је своје приједлоге и сугестије, као и све оно што им отежава пословање.
Данашњем састанку присуствовали су предсједник Скупштине општине Градишка Миленко Павловић, замјеник начелника општине Огњен Жмирић, савјетник начелника општине Никола Крагуљ, као и сви вршиоци дужности начелника Одјељења Општинске управе.
26dec2016_priv_2